Eleanor & Park

IMG_4005
Eleanor & Park van Rainbow Rowell is het allereerste Engelse boek dat ik met veel plezier gelezen heb. Binnen no-time had ik hem uit! Ik ben al nooit een grote ster in Engels geweest, dus veel Engelse boeken heb ik niet in mijn boekenkast staan. Maar toen ik deze zomer in een mooie boekhandel in London stond, en ik zag dit boek liggen, kon ik het niet laten hem mee te nemen.

Waar gaat het boek over?

Het verhaal speelt zich af in 1986 en draait om twee tieners: Eleanor en Park. Eleanor, een meisje met een moeilijke thuissituatie, en Park, een ietwat alternatieve jongen,  ontmoeten elkaar voor het eerst in de schoolbus. Eleanor is een nieuw meisje op school en moet noodgedwongen naast Park in de bus zitten. Eerst gunnen ze elkaar het aankijken niet, later lezen ze samen stripboeken en delen ze elkaars casettebandjes (het is immers 1986). Ze worden smoorverliefd, en het begint allemaal voor het eerst in die schoolbus.

Dit boek beschrijft voornamelijk de prille eerste liefde van twee jonge mensen. De perspectiefwisselingen binnen de hoofdstukken laten je verschillende kanten van een gebeurtenis zien, namelijk vanuit de ogen van Park en vanuit de ogen van Eleanor. Hierdoor leest het boek erg vlot en ben je benieuwd naar wat ieder van een gebeurtenis vindt. Het is daarnaast zo’n vertederend boek. Heftige liefdesscènes zijn er niet te bekennen, maar juist die lieflijke en onhandige momenten tussen Eleanor en Park maken het een prachtig boek met een prachtig liefdesverhaal.

John Green: “Reminded me not just what it’s like to be young and in love with a girl, but also what it’s like to be young and in love with a book’

En zoals John Green het al zo mooi verwoord heeft: dit is echt een boek waar je verliefd op kunt worden!

IMG_4003

Previous

Appelkruimel cheesecake

Next

Smoothie ananas & kokos

2 Comments

  1. Ah Liz deze wil ik lenen! Wil deze al zo lang lezen hahaha.

Geef een reactie

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén